Så här kan en ung bilförare spara massor på sin försäkring

Det finns många unga förare som kör bil alldeles utmärkt. – Vi tycker att det är fel att ålder ska vara en faktor när man bestämmer premien på en bilförsäkring, säger Andreas Broström, vd och grundare av Paydrive.

Det traditionella sättet att bestämma försäkringspremie för en bilförsäkring bygger på att man grupperar människor efter ålder, bostadsort, bilmodell och andra faktorer som inte säger så mycket om den individuella körförmågan. Paydrive däremot baserar sin premie efter hur man kör bil.
– Det finns unga förare som är jättebra förare. Då tycker inte vi att de ska betala ett överpris på sin bilförsäkring bara på grund av sin ålder, säger Andreas Broström. Den som är kund hos Paydrive får sina körvanor registrerade av inbyggda sensorer i bilboxen – och här kartläggs hur mycket man kör, hur snabbt man kör och hur man planerar sin körning. Genom att köra tryggt, lagligt och säkert kan man själv påverka priset på sin försäkringspremie. Man betalar dessutom bara för de mil man faktiskt kör. De kunder som väljer Paydrive är medvetna och mindre riskbenägna i trafiken.
– Den som vill förbättra sitt beteende gör också det och väljer oss. Det gäller även unga förare som är prismedvetna och som inte vill betala för mycket för sin bilförsäkring, säger Andreas Broström.Information

Om oss
Paydrive är godkänd försäkringsförmedlare hos Finansinspektionen, med särskilt godkännande från Datainspektionen för telematikförsäkring. Paydrive ansvarar för all kundkontakt. Bolaget startades under år 2013 och är ett av Nordens ledande företag inom bilförsäkring som bygger på den nya tekniken i Bilboxen som allmänt går under benämningen telematik.

Gjensidige är exklusiv försäkringsgivare för Paydrives bilförsäkring i Sverige. Bland ägarna återfinns utöver grundaren och tidiga investerare även NFT Ventures och Gjensidige ASA med kvalificerade innehav samt Ålands Ömsesidiga Försäkringsbolag.

Samarbetspartners:
Partners

Länkar:
Dataskydd
Cookiepolicy
Om Paydrive
Paydrive i Media
Vanliga frågor - FAQ
Hitta oss
Postadress
Paydrive AB
Box 38012
100 64 Stockholm

Besöksadress
Rosenlundsgatan 60, 6tr
Stockholm


Kontakta oss

© 2018 Paydrive AB
Paydrive AB, Org nr:556942-1257, Box 38012, 100 64 Stockholm.